perjantai 1. helmikuuta 2013

Whoopies

Cupcake:t ovat kuulemma ihan out. Uusinta uutta Kodin kuvalehden mukaan ovat Whoopiet. Kiinnostuin siinä määrin näistä herkuista, että päätin eilen kokeilla. Hyvä syynkin kerta oli, kun huomenna on tulossa vieraita. Verrattaen helppoja ja ainakin lapset koemaistoivat useamman kappaleen ilman täytettäkin. Nyt on jääkaappi sitten täynnä näitä ihanuuksia. En kyllä tiedä, jääkö niitä huomiseksi yhtään... Ihan mieleistä reseptiä en löytänyt, joten sovelsin vähän. Resepti löytyy alta.



Suklaawhoopiet:

75 g margariinia
1 kananmuna
150 g sokeria
125 g ranskankermaa
25 ml maitoa
1 tl vaniliinisokeria
200 g jauhoja
75 g tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa

Täyte:

150 g vaahtokarkkivaahtoa (Fluff)
120 g margariinia
elintarvikeväriä


1. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata margariini ja lisää sen joukkoon ranskankerma, maito ja vaniljasokeri.
3. Sekoita muna-sokeriseos ja voiseos tasaiseksi massaksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Seoksen tulee olla tasaista ja kiiltävää.

Nosta pellille leivinpaperin päälle tasaisia kiekkoja. Itse tein muutaman sydänmuotilla, mutta koska kärsivällisyys ei ole hyveeni, niin jaksoin tehdä tasan 4 muotilla. Loput nostelin lusikalla pellille ja tasoittelin pyöreiksi kiekoiksi. Jätä tilaa taikinan reunoille, koska ne paisuvat uunissa!

Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täytteen valmistusta. Itse tein vaantokarkkitäytteen, mutta miksei esim. tavallinen sokerikreemikin kävisi. Vahhtokarkkimassaa voi tehdä myös itse maidosta ja vaahtokarkeista sulattamalla. 

Täytteen valmistus: vatkaa vaahtokarkkimassa ja margariini sähkövatkaimella kuohkeaksi ja värjää halutessasi elintarvikevärillä. Pursota täyte väliin ja tadaa: whoopie on valmis!


































Herkullista viikonloppua!

14 kommenttia:

  1. Näyttä niin herkulliselta, näitä täytyy jossakin kohtaa testata.

    VastaaPoista
  2. Osaisinkohan tehdä näitä..? ;-) Vaahtokarkin kanssa en ole koskaan otellut mutta kertahan se olisi ensimmäinenkin. ;-)
    Aivan ihana lautanen! <3 Onko sekin löytö sieltä Pariisista vai ihan jotan tiettyä sarjaa?

    Se olisi jälleen uusi viikko! :-)
    Energistä viikon alkua Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti osaat ;) Hihat vain heilumaan! Ensimmäisissä kuvissa oleva lautanen on Butlersilta (www.butlers.de) ja noissa maitopullokuvissa on Pip Studion lautanen, joka tulee lintukuppien mukana. Ovat jo pari vuotta vanhat, mutta kyllä niitä edelleen on myytävänä Suomessakin.

      Mukavaa uutta viikkoa sinullekin! :)

      Poista
  3. En oo ennen innostunut noista, mutta nuo sinun tekemät näyttävät niin herkullisilta, että täytyy kokeilla. Saako tuota vaahtokarkkimassaa kaupasta vai teitkö sen itse? Entä mitä jauhoja nuo jauhot ovat? Oon niin huono soveltamaan mitään ohjeita, että tarviin tarkat ohjeet, ennenkuin mikään onnistuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ostin tuota vaahtokarkkimassaa kaupasta, sitä saa myös Suomen kaupoista. Jauhot ovat tavallisia vehnäjauhoja, niitä käytän lähes aina! Onnistumisen iloa! :)

      Poista
  4. Mitä ihanuuksia!

    (Nappaan yhden kuvan ja linkitän ensi viikolla. Sainhan?)

    VastaaPoista
  5. Hei näyttää todella herkulliselta! Kysyisin mistä olet hankkinut tuon maitopullon? Olisi itsellä metsästyksen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Meille on noita "maitopulloja" kertynyt melkoinen kasa, kun ostan lähikaupasta mangososetta, jota myydään tuommosissa pulloissa. Pesen ne ja nykyään on käytössä tosi usein lapsilla. Noissa on myös hyvä maidon loput säilöä kaappiin, kun niissä tulee kierrekorkit mukana. Vaaleanpunaisen hirsitalon Marja taisi just metsästää noita, ehkä hänen blogissaan on vinkkejä, mistä niitä saa ostaa.

      Poista
  6. Voi nam :P Näitä pitäisi päästä testaamaan! Pitääkö nuo kiekot olla kuinka paksuja, jos vaikka sydänmuotilla tekee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi myöhäinen vastaus, en ole katsonut sähköpostia aikoihin :/ Laitoin sellaisen reilun sentin verran taikinaa, aika kivasti kuitenkin nousevat uunissa. Miehen kommentti oli, että "paremmalta näyttävät, mitä maistuvat :D" Ei vissiin se täyte oikein ollut mieluinen... Lapset kyllä veti ihan kiitettävästi, varsinkin keksiosaa kehuivat maukkaaksi. Joten kokeilemaan vain!

      Poista