maanantai 4. helmikuuta 2013

Krapfen

Saksassa on alkanut karnevaalikausi. Tällä viikolla juhlitaan ja ensi viikolla jatketaan. Olellisena osana Saksalaista karnevaalihuumaa ovat Krapfenit. Vähän niin kuin Suomessa ei ole laskiainen ilman laskiaispullaa. Krapfenit ovat rasvaisia munkkeja, joiden sisällä on jokin täyte ja päällä joko sokeria tai kuorrute. Itse en pysty näitä edes katsomaan, ovat niin rasvaisia, mutta lapset (yllättäen) tykkäävät kovasti. Heidän suosikkinsa on suklaakrapfen, jossa on sisällä suklaamoussea. Päällä suklaakuorrute, tietenkin. Ostin viikonloppuna pari, kun poika oli menestynyt hyvin kokeissa. Eihän sitä oo äiti eikä mikään, jos ei hyvistä suorituksista herkuilla palkitse ;)

No, mun puolesta voivat tästä lähin jäädä leipomoon, mieluummin mussutan Runebergin torttuja!Päästään näämmä mäkeenkin taas tänään. Lunta tuli viime yönä, joten kevät on siirretty parilla viikkoa. No, lumi on ihan ok, mutta kuka tuon myrskyn on tilannu?!

Lumista päivää!

7 kommenttia:

 1. Herrrkullisen näköinen. :)

  Iloista viikon alkua sinne!

  VastaaPoista
 2. Minä pidän noista samoista suklaakrapfeneista, mutta myös nougat-täytteisistä. Mmm. Ei näitä tosin voi kuin yhden parissa viikossa hotkia.

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihan herkulta ! Lunta tuli meillekin viime yönä :( riittäis jo ! Mukavia mäenlaskuhetkiä teille ♥

  VastaaPoista
 4. no kyllä se kevät näyttää vaan jo kovasti jolkuttavan tännepäin, mut mä en valita - Alpit vieressä ni pääsee aina mäkeen ko haluaa... mut on kyllä herkullisen näköistä (onneksi itse keliaakikkona en voi noita syödä)

  VastaaPoista
 5. Voi, luulen että rakastaisin noita leivonnaisia :) Mitä rasvaisempi, sen parempi :)

  VastaaPoista