Siis vain yksi pulla. Enempäähän ei saa syödä, vai? Ehkä otin toisen, ehkä en. Mutta hyviä tuli, jälleen kerran. Viime vuonna Talo ja Keittiö -lehden Maailman paras pullataikina -ohjeella todellakin tulee maailman parasta pullaa. Ja näytti muillekin perheenjäsenille maistuvan, tyhjä lautanen oli aamulla jääkaapissa :D Onneksi alkaa nämä juhlapäivät loppumaan, että kesäksi kuntoon -projekti voi jälleen alkaa ;)
Maailman paras pullataikina:
200 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
6 rkl vettä
2 tl kardemummaa
0.5 tl suolaa
2 dl sokeria
2 munaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
Voiteluun kananmuna ja sokeria
1. Sulata rasva kattilassa ja kaada sekaan maito.
2. Liuota hiiva kulhossa haaleaan veteen ja lisää siihen kardemumma, suola ja sokeri.
3. Lisää seokseen lämpöinen rasva-maitoseos sekä munat.
4. Kaada vehnäjauhoja taikinaan vähitellen, kunnes se on kimmoisaa.
5. Kohota kaksinkertaiseksi ja leivo joko pieniä pyöreitä pullia tai korvapuusteja.
6. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle sokeria, anna kohota vielä hetki tämän jälkeen.
7. Paista uunissa 220 asteessa 10-15 minuuttia.
Jos teet laskiaispullia, niin anna pullien jäähtyä paistamisen jälkeen. Leikkaa sitten pullista "hattu" pois ja täytä vadelmahillolla tai mantelimassalla. Lopuksi pursota väliin kermaa (reilusti!).
Kaunista päivää!
Näyttääpäs ihan liian herkulliselta! Eilen sorruin yhteen laskiaispullaan... Pakkohan sitä oli vähän maistaa vaikka muka herkut yritin itseltäni kieltää helmikuuksi. :)
VastaaPoistaKyllähän sitä yhden voi ottaa :) Mulla alkaa herkku lakko änn, yy, tee, nyt! ;)
Poista