sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Olohuone

Blogin kirjottaminen on näämmä jäänyt vähän vähemmälle, mutta nyt yritän skarpata ennen Suomen lomaa ja pitkää taukoa! Vielä siis reilu viikko lomaan ja tuntuu, että kaikki on kesken. Jotain on kuitenkin jo saatu päätökseen, sillä meillä kaikilla on nyt vaatteet häihin kenkiä myöten! Eilen läksimmä miehen kanssa kaksisteen Müncheniin ostoksille ja hälytimme lastenhoitajan paikalle. Kalliiksi tuli, mutta kyllä kannatti! Reissuun meni kuusi tuntia, kun väkkee oli ku pippoo, mutta hengissä selvittiin. Minä löysin siis sen mekon kesähäihin, ja uskon, että tämä mekko menee monta vuotta ja monet juhlat ja myös oktoberfestit, sillä ostin saksalaisen perinnepuvun eli Dirndl:n :) Siitä ja kengistä laitan kuvia seuraavassa postauksessa, kun mies ehtii ne kuvailemaan.

Lisäksi eilen löytyi kankaita, joista tein päällisen lasten huoneen penkille ja siihen erilaisia pieniä tyynyjä neljä kappaletta. Ihan kivan näköinen tuli ja poika varsinkin oli niistä riemuissaan. Täällä edelleen hyvin vaihtelevat säät: joka päivä on tosi lämmintä, mutta pilvistä, painostavaa ja sateista. Ensi viikoksi luvassa lähemmäs 30 astetta, joten uimaan on varmaan pakko mennä...

Mutta tässä nyt kuvia olohuoneesta, joita taisin viime viikolla jo lupailla.Tässä näkyy sisääntulo eteisestä, ja siinä vieressä on heti astiakaappi, jonka päällä meidän molempien vanhempien hääkuvat. Sisälletultaessa oikealla puolella on lipasto, joka ostettiin edelliseen asuntoon ja sinne se kävi todella hyvin. Tähän asuntoon se ei mielestäni oikein sovi ja siksi olenkin koittanut myydä sitä netissä. Lasilkaapin yllä menee rappuset yläkertaan. Olohuonetta rajaa Ikean Ektorp tuoli ja rahi, joissa on valkoiset pestävät päälliset.

Tuolin vieressä on ruokapöytä ja kuusi tuolia. Tuoliin päälliset ostin Lidlistä ja olivat todella halvat, vain 5 euroa/kpl! Aioin ensin ommella ne itse ja kokeilinkin vanhasta lakanasta tehdä yhden päällisen. Se onnistui hyvin ja aloin laskemaan kankaan menekkiä ja lopputulos oli 15 m. Laskin sitten, että päällisille tulisi hintaa vähintään 150 euroa ja harkitsin jo kankaan ostamista, mutta juuri silloin tuli nuo Lidin päälliset myyntiin, joten kävin ne ostamassa. Pöydän päällä oleva hopeinen kynttelikkö on häälahja kummitädiltäni Israelista. Nurkassa näkyy myös televisio ja kotiteatteri, joista en pidä yhtään. Jos minulla joskus on unelmieni talo, niin siellä ei telkkari ole olohuoneessa vaan sille on ihan oma katselutila...


Kuva vielä tuolin takaa. Ikkunan edessä on Ikean Nikkala sohva ja siinä nyt runsaasti tyynyjä. Sohvan edessä on viiniarkku, jonka olemme ostaneet Suomesta 6 vuotta sitten. Se tulee olemaan kodissani varmaan ainut asia, jota en maalaa valkoiseksi :) Pöydän päällä on äitini minulle ostama Lapuan Kankureiden pöytäliina. Pidän siitä valtavasti. Verhot ovat harmaan läpikuultavat ja illalla pimentyessä hieman kimaltavat. Ne olen tilannut OTTO:sta.

Koitan huomenna laittaa kuvia viikonlopun ostoksista ja ompeluksista.

Leppoisaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti