maanantai 15. kesäkuuta 2009

Ompeluksia

Viikonloppu mennä vierähti ystävien ja eläintarhan merkeissä. Täällä oli tosi kuuma koko viikonlopun, mittari lähenteli 30 astetta. Iltasella kerkesin sitten vähän ompelemaan, kun se kauan odottamani kangas saapui viime viikolla. Tytölle ompelin mekon ja pojalle kauluspaidan samasta kankaasta. Sitten keksin vielä lauantaina, että käyn ostamassa pellavasekoitekangasta ja teen pojalle lisäksi liivin ja housut. Nekin ovat jo lähes valmiit, liivistä puuttuu vielä napit ja housuja pitää vähän lyhentää. Kaavat löysin kaikkiin ikivanhoista lehdistä, jotka mieheni täti joskus minulle toi. Taisivat olla jo yli 10 vuotta vanhoja, mutta kivoja kaavoja oli kuitenkin vaikka kuinka paljon.



Tässä kauluspaita ja mekko. Mekosta puuttuu vielä vetoketju, kun niitä ei täältä meidän kylältä saa, joten pitänee käydä Münchenissä joku päivä ostoksilla. Molemmat täytyy vielä silittää ja prässätä, mutta eiköhän niistä ihan kelvolliset tule.

Mekkoa ajattelin pitää pitsikauluksisen valkoisen paidan kanssa, jotta ei näytä liian keveältä tytön päällä :)


Ja tässä viimein ne tyynyt! Molemmat ovat Jeanne d'Arc Livingiltä, hieman erilaiset, mutta saman tyyliset. Olen ajatellut ommella vielä kaveriksi saman tyyliset yksiväriset, jotta saadaan vähän täytettä sohvaan. Tyynyjen hinnat vaihtelivat muuten suuresti kaupoittain. Nämä tilasin Atelier Abassista ja maksoivat 42euroa kappaleelta. Kalleimmillaan tyynyjä myi eräs kauppa 69 eruon hintaan! Melkoisia eroja siis, että kannattaa vertailla hintoja. Postikulut Saksan sisällä maksoivat vajaa 7 euroa, kun Suomesta tilattaessa hintaa olisi ollut vähintään 30 euroa. Mutta niinhän sitä sanotaan, että tyhmä ei ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa :)

Hauskaa päivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti