maanantai 3. elokuuta 2009

Suomen ostoksia

Nyt alkaa vihdoin tuntua, että elämä voittaa - sittenkin. Vieläkin on antibioottikuuri päällä pari päivää, mutta oireet ovat onneksi jo ohi. Antibiootit vetää aika väsyneeksi ja paljon ei jaksa normaalien rutiinien lisäksi hommailla. Viikonloppu meni kyläillessä ja ommellessa, joten en ehtinyt blogiakaan päivittelemään. Tässä lupaamiani kuvia. Viimeksi kuumehöyryissä kirjoittelin mitä sattuu :) En ole Pentikiltä ostanut kynttilänjalkoja vaan lampunjalat. Isäni on tulossa tänne parin viikon päästä ja tilauslistalla olisi varjostimet lamppuihin. Saapas nähdä, miten käy.Suomesta ostin Tyynyt ja torkkupeitot -kirjan ja Upeaa rojua odotti täällä Saksassa. Mieheni oli tilannut sen minulle nimipäivälahjaksi, mutta se tuli vähän myöhässä. Ihana lahja kuitenkin! Tyynyt ja torkkupeitot -kirjassa on hyviä ja tarkkoja ohjeita ompeluun. Yhden ohjeen mukaan tein jo pari tyynyä, joista on kuva alempana. Suosittelen lämpimästi kaikille kokeilunhaluisille. Myös Upeaa rojua on hyvä kirja. Varsinkin sabluunajutut lopussa on mukavia! Tässä onkin yhdet jutut nyt työn alla tuon kirjan mukaan. Niistä kuvia sitten, kun ovat kokonaan valmiit!

Tässä se perintölakana, jonka tyttäreni sai anopiltani. Todella kaunis ja persoonallinen. Tämähän oli siis mieheni mummulta eikä isomummulta, kuten viimeksi kirjoitin. Tämä minulle korjattiin viime viikolla :) Vielä en ole raskinut lakanaa ottaa käyttöön...

Tytön sänkyyn löytyi päiväpeitto Suomussalmelta. Taisi olla Lennol -merkkinen. Ei ollut kovin hintavakaan ja käy hyvin valkoisen sängyn kanssa. Torkkupeitto löytyi Oulun Decorasta. Oli alennuksessa, mutta siltikin melko kallis. Ihastuin siihen kuitenkin niin kovasti, että päätin törsätä. Peitto on Lauritzon'sin Rimma. Siinä on todella lämpimät sävyt ja se on miellyttävän pehmeä vaikka päiväunille. Tytön sänky muuten siirrettiin nyt lasten huoneeseen, siitäkin kuvia myöhemmin.Tässä ompelemani tyyny. Ohje löytyi siis uudesta kirjasta. Tyynyn kangas on Eurokankaasta, ilmeisesti vanhaa lakana tai pöytäliinakangasta. Myytiin kilotavarana ja oli tosi halpaa. Kangas on aika paksu ja hieman kiiltelevä. Pitsistä ompelin pienen koristekaistaleen sekä päähän pidemmän kappaleen, joka ikään kuin kiinnittää tyynyn toisesta päädystä. Herkkä ja romanttinen. Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

Ensi kerralla koitan laittaa kuvia lampunjaloista sekä ainakin lasten huoneesta. Työn alla on nyt monia ompeluksia ja lenkkipolullekin polttelee jo lomailujen ja sairastelun jälkeen! Baijerissa alkoi lomat viime perjantaina, joten kaupungille ei ole kyllä asiaa muutamaan viikoon :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti