sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergin torttuja

Nyt on kuulkaas masut pinkeinä herkuista. On vedetty suklaawhoopiet ja vielä Runebergin torttujakin. Tietenkään saksalaisia herkkuja unohtamatta. Kun kerran on kotona tehnyt Runebergin torttuja, niin ei sen jälkeen niitä enää kaupasta osta. Ei sen puoleen, että täällä niitä kaupoissa edes myytäisi, mutta nyt kun on kerta tavaksi tullut näitä leipoa, niin miksi emme käyttäisi hyvää tilaisuutta saada lisäkaloreita :)

Tässäpä teille Runebergin torttuja ala Siirtolaisrouva:


Runebergin tortut 12 kpl:

200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhetta
2,5 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
muutama tippa karvasmanteliuutetta

Kostutus:

1 dl vettä
0,5 dl tomusokeria
muutama tippa karvasmanteliuutetta


Koristelu:

1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
vadelmahilloa

1. Vaahota rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen sekoittaen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteli.
3. Voitele muffinssivuoka ja jaa taikina koloihin. 
4. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kostutusta.

5. Sekoita vesi, tomusokeri ja karvasmanteli sekaisin. Kostuta leivokset hyvin, sillä tortut jäävät helpoksi kuivaksi!

6. Koristele tomusokeriseoksella ja vadelmahillolla. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli!














Suloista sunnuntaita!

3 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja olet loihtinut! Nuo whoopiet on myös tosi herkun näköisiä, täytyisikin kokeilla itse myös. Mietin juuri noista whoopieta, josko niitä tekisi tulevin juhliin.

    Kaunista päivää!

    VastaaPoista
  2. Nyt tekis mieli heti leipoo noita mut kaapista eilöydy ihan kaikkia tarpeita, joten täytyy herkutella noilla sun kuvilla ;D

    VastaaPoista
  3. Runebergin tortut ovat yksi suosikeistani, näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista