maanantai 21. kesäkuuta 2010

Synttärivalmisteluja

Viikonloppu meni leipoessa ja tapittaessa kuninkaallisia häitä. Kyllä Ruotsi sai upean prinssin kauniin prinsessan rinnalle. Tytär oli häistä aivan innoissaan. Olisi halunnut olla yksi morsiustytöistä ja nyt hankintalistalla on tiara :) Meillä nyt ei ihan kuninkaalliset tarjottavat ole huomenna synttärijuhlilla, mutta paljon tuli leivottua ja toivottavasti osa näistä säilyy lauantain juhannusjuhlillekin! Jos teitä alkaa jo kyllästyttämään tämä synttärijauhanta, niin skipatkaa ihan huoletta.Lauantaina leivoin suklaa- ja mustikkamuffinsseja. Mustikkamuffinsseihin tulee vihreä kermakuorrutus huomenna.


Kakkuna tulee olemaan dinosauruskakku, jonka täytin eilen. Tänään siihen tulee vihreä kermakuorrutus. Näitä pitää tehdä kaksi, koska toinen menee tarhaan, jossa myös juhlitaan pojan synttäreitä.


Eilen leivoin myös vaniljakookospullia. Tai näissä ei ole kookosta, koska sitä ei meillä ollut kaapissa, joten korvasin sen hienolla pähkinärouheella. Idea näihin tuli Helenalta Tavallista arkea -blogista.


Suolaiseksi tarjottavaksi tulee bageleitä, jotka saavat jonkin näköisen täytteen. Nämä ovat suolaisia rinkilöitä, jotka ennen uuniin laittoa voidellaan munalla ja koristellaan unikonsiemenillä. Suurinta herkkuani! :)


Lapset saavat lähtiessä mukaansa dinosauruslahjakassit, joissa on suklaapatukoita, muumilakuja ja muutama pieni dinosaurus.


Yksi syntymäpäivien ohjelmanumero on aasille häntä, johon piirsin Ihaan ja hännän. Silmät sidottuina pitäisi osua oikeaan kohtaan. Lisäksi ohjelmassa on ongintaa ja yhteisvalokuva, jotka tulostetaan kiitoskortteihin ja tietysti luvassa on paljon herkuttelua.

Makeaa päivää!

7 kommenttia:

 1. Sinulla onkin hommaa synttärijuhlien järjestämisessä.Monenmoista muistamistakin.
  Mukavaa varmaan järjestää juhlia.

  Onko vieraat suomalaisia vai onko myös muita kansalaisuuksia.
  Puhuuko muuten lapsesi molempia kieliä saksaa sekä suomea.

  Mukavaa juhannusviikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos JaanaElina kommentista! Onhan noissa synttäreissä hommaa, mutta toisaalta se on niin mukavaa puuhaa, että en koe sitä rasitteena :)

  Vieraista kukaan ei ole suomalainen. Poika on kaksikielisessä tarhassa (saksa-englanti), joten oppii samalla iskulla kaksi kieltä lisää. Vieraat puhuvat äidinkielenään osa englantia ja osa saksaa. Poika osaa puhua sujuvasti suomea, paljon saksaa ja vähän englantia.

  Mukavaa juhannusviikkoa sinnekin!

  Maria

  VastaaPoista
 3. Valmisteluthan näyttävät olevan varsin hyvällä mallilla. Ihaa on kyllä hauska!

  Mukavia synttärijuhlia teille, toivottavasti sujuvat oikein onnistuneesti!

  VastaaPoista
 4. Oikein kivoja juhlia sinne toivotan<3

  Oikeen hyvältä näyttää tarjottavat!

  Jamssi

  VastaaPoista
 5. Rakastin Saksan aikana Bageleita! Olen monasti harmitellut, ettei täällä niitä myydä joka kulmassa, tai siis missään. Viitsisitkö laittaa niiden ohjeen tänne, jotta voisin kokeilla itse niitä tehdä. Tai siis teitkö nuo itse, vai haitko leipomosta? :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kun vierailit blogissani=) Oikein ihanaa synttäriä! =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista! Synttärit meni loistavasti ja kaikilla oli tosi hauskaa :) Laitan niistä raporttia ja bageliohjetta myöhemmin.

  Mukavaa iltaa, nyt tämä äippä kaatuu sänkyyn!

  Maria

  VastaaPoista